Vi har svært ved at tænke på en bedre kombination end øl til pizza. Det skulle måske lige være vin og pizza, men det er jo som at vælge mellem sine børn.
Når man skal vælge øl til pizza, så gælder nogle af de samme principper, som når man vælger toppings. Øllen og pizzaen skal gerne komplimentere hinanden, så de hver især hjælper til at få det bedste frem i begge.
Hvorfor er det, at lige nogle drikkevarer går særligt godt sammen med netop dé madretter? I tilfældet med øl til pizza, der handler det i høj grad om, at det ene kommer med noget, som det andet ikke har.
Når en pizza serveres nylavet, så kommer den som udgangspunkt varm. Derudover er pizzaen fast form, hvis man kan sige det sådan, hvor man skal tygge og bruge sine tænder. Det er ikke som en suppe, hvor du oplever væske, når du spiser den. Den smeltede ost bidrager med en masse fedme. Både i smag og tekstur. Tomaten er syrlig, og hvis der eksempelvis er skinke på pizzaen, så vil der være noget sødme derfra. Sidst bør der også være et godt samlet niveau af salt fra alle ingredienserne.
Øl er så den anden ende af spektret. Først og fremmest skulle den meget gerne være iskold. Den er flydende og læskende, og allerede her er du godt på vej til at matche pizzaen. Den kolde øl er et velkomment kompliment til den varme pizza, og den læskende følelse går super godt til den lidt salte pizza.
Derudover er der også forskel på øl alt efter, hvilken slags øl du vælger. En lager eller pilsner kan opleves som knasende sprød og måske endda lidt tør. En Classic-type øl kan virke næsten fed i det. En IPA kan være helt citrus-agtig alt efter, hvilken humle der er brugt. Og den kan være mere eller mindre bitter.
Her nævnes der blot et lille udsnit af de øl, der findes. Der er en masse mikrobryggerier, der laver en masse spændende øl, som er lige til at dykke ned i. Du kan prøve at vælge øllen først og smage på den. Bagefter kan du så lege med at lave en pizza, der passer super godt til din øl.
Der er altså masser af muligheder for at lave en masse spændende smagssammensætninger, når du skal matche pizza og øl. Og hvis du gør det rigtigt, så kan du løfte den samlede smagsoplevelse til nye højder.
Vi vil meget gerne se, hvilke øl du matcher med vores pizzaer og dem, du laver derhjemme. Du kan kigge med på vores Instagram eller Facebook og se, når vi matcher øl og pizza, og du kan komme med dine gode idéer.
Som du måske har gættet, så er vi rigtig glade for øl og pizza hos Pico Pizza. Derfor har vi valgt at have øl fra TO ØL. Du kan få frisktappet øl fra fad i vores restauranter, og de findes også på dåse til at tage med hjem og nyde eller eksempelvis med på en picnic udenfor.
Vi har valgt TO ØLs økologiske pilsner, der hedder 45 Days Organic Pilsner, og deres City Session IPA. Vi synes, at begge øl smager rigtig godt på egen hånd. Men vi synes især, at de er rigtig gode til at komplimentere vores pizzaer. Prøv selv at se, hvad du synes ved at booke bord i vores restauranter og prøve pizza og fadøl, eller ved at bestille til afhentning og nyde pizzaerne med en iskold dåseøl derhjemme.
Vi glæder os til at se dig!