fbpx

Vin til pizza

Går man til pizzaens hjemland Italien, så er der ikke tvivl om, at vin til pizza er helt naturligt. Vi er meget enige. Ligesom pizza findes i både rød, hvid og endda orange udgaver, så er der også masser af muligheder for forskellige slags vine. Fx rødvin i en mørk eller let udgave. Hvidvin i tør eller frugtig udgave og ikke mindst orange vin, der fås fyldig som rødvin og let som hvidvin. Vi må heller ikke glemme rosé vin. Den måske mest oplagte sommervin. Ofte lidt mere frugtig end hvidvin og kan være fremragende til pizza. Og så de andre slags vine, der er lidt mere funky og specielle som fx Lambrusco, der ikke helt er vin, men alligevel bestemt kan bruges sammen med pizza.

Hvad er så den bedste vin til pizza?

Se mere herunder.

Bedste vin til pizza

Som med alle andre drikkevarer, der skal parres med mad, så er der ikke én slags vin, der er bedst.

Det handler om at finde den sammensætning, hvor maden og drikkelsen supplerer hinanden. Maden skal få vinen til at smage endnu bedre og selvfølgelig også omvendt.

Har du en pizza med kraftige smage, så er det ofte bedst med rødvin til pizza, der også er kraftig. De kraftige smage kan fx være moden tomat, lagret parmesan, rosmarin, salvie, chili, oliven, tørret skinke og ansjos. Det er lidt ligesom med en simreret eller et godt stykke kød med sauce. Er vinen ikke selv kraftig og fyldig, så kan smagsprofilen virke for modsat i stedet for at komplimentere den. Vinen vil føles vandet, og den vil måske endda få maden til at virke for meget af det gode.

Har du på den anden side en pizza, der smager mere mildt og let i det, så kan du sagtens servere hvidvin til pizza. Fx en sprød hvidvin eller en mere fyldig en af slagsen. Du kan også prøve med en let rødvin. 

Orange vin til pizza placerer sig lidt i midten, og vil du prøve noget spændende, så giv en god lambrusco en chance. Lambrusco er en let rødvin med bobler, der tit er på omkring 6-7% alkohol. Det er en funky størrelse med et lidt blakket ry, men vi kan rigtig godt lide det. Der er kommet nogle rigtig gode lambruscoer på markedet de sidste år.

Pepperoni pizza København

Vin og pizza hos Pico Pizza

Hos Pico Pizza har vi økologisk vin fra vores gode venner hos Vinhanen. Der er både tyske, franske og italienske producenter. Vi har vinen på fad, der sikrer minimal iltning af vinen, når den hældes fra store tanke til lagring og på fade. Det betyder, at den vin, du får i glasset, er så frisk som muligt. Ilt er nemlig en stor del af årsagen til, at vin bliver dårligt, når en flaske åbnes. 

Vores vine er ofte ufiltrerede. De kan fremstå uklare, men det er for at bibeholde så meget smag i vinene som overhovedet muligt.

Vi serverer vores vin til pizza ved 15-16 grader. Det giver vinen plads og tid til at lande i glasset, uden at den når at blive for varm. 

Om du ønsker vin til veganske, vegetar  eller glutenfri pizzaer, så har vi noget, der passer.

Hvis du har lyst til at komme ned i en af vores butikker og prøve vores udvalg af vin til pizza , så kan du booke bord eller bestille til afhentning. Vi sender hellere end gerne en frisktappet flaske vin med dine pizzaer. 

Vi ser frem til at servere pizzaer for dig!

Hent-selv

Vælg restauranten,
hvor du vil hente din mad