fbpx

Glutenfri pizza

OBS! Har du cøliaki anbefaler vi at du læser hele siden.

Vi er stolte af vores glutenfri pizza. 

Pizza er noget af det allerbedste, vi ved. Af den simple grund synes vi hos Pico Pizza ikke, at man skal snydes for god pizza, selvom man ikke spiser gluten. Derfor har vi, i samarbejde med de dygtige bagere hos Feelgood Bakery, udviklet vores helt egen glutenfri pizzadej. 

Vi har lagt mange kræfter i arbejdet og gjort os umage for at udvikle vores glutenfri pizza. Og vi synes selv, den er blevet rigtig god. Den glutenfri pizza dej har en tekstur og luftighed, der minder meget om almindelig pizzadej. Vi håber, at du vil smage!

Godt at vide

  • Vi håndterer alle vores pizzadeje, glutenfri såvel som glutenholdige, i rismel.
  • Der er ingen hvedemel i vores butikker.
  • Vi bager alle pizzaer i samme ovn, på de samme sten, og vi bruger de samme pizzaspader til at håndtere både glutenfrie og glutenholdige pizzadeje. Der kan på denne måde være risiko for krydskontamination og spor af gluten i ellers glutenfri pizzadej.

Naturligt glutenfri dej (NGF)

Der er flere måder at lave glutenfri pizza på. Som med alt andet, så kommer resultatet, man ender med, meget an på, hvilke råvarer man bruger. Det er muligt at få glutenfrit mel, hvor man via kemiske processer har fjernet gluten fra ellers glutenholdigt mel. Det er den nemme løsning. Og det synes vi ærligt talt lidt er at snyde. I vores øjne, så giver det heller ikke et nær så godt produkt, som hvis man lægger det ekstra arbejde og bruger de rigtige råvarer. 

Vores dej er NGF, hvilket står for ‘naturligt glutenfri’ og betyder, at dejen er helt fri for gluten fra naturens side. Det er her, man kan snakke om at bruge de ‘rigtige råvarer’.  Vores opskrift bygger nemlig kun på meltyper, som er naturligt fri fra gluten, såsom fuldkorns rismel og sorghum-mel. 

Vi sætter en ære i at bruge ordentlige råvarer frem for ingredienser, der er behandlet med kemi eller maskinelle processer for at blive glutenfrie. Herudover kræver glutenfri dej lidt ekstra manuel kærlighed, hvorfor vi er nødt til at lægge et mindre tillæg på en glutenfri trio.

Håndtering af glutenfri dej hos Pico Pizza

Har du cøliaki? Læs her.

Krydskontamination
Det er vigtigt for vores gæster at vide, at vores glutenfri pizzadej håndteres i samme køkkenområde og bages i samme ovn som vores almindelige pizzadej. Der kan derfor være risiko for krydskontamination, og dermed spor af gluten.

Ingen hvedemel
Inden bagning håndteres alt dej  med rismel i vores restauranter, hvilket gør risikoen meget lav. Vi har altså slet ikke løst hvedemel ude i vores butikker.

Dit valg
Hos Pico gør vi os umage for at sikre, at vi med ro i maven kan servere vores glutenfri pizzaer for gæster med gluten-intolerance, men har du cøliaki er det op til dig om du føler dig tryg ved at spise hos os.

Test
Vi har fået laboratorietestet vores glutenfri pizzadej hos Eurofins Stein. For at produkter må sælges som værende glutenfri, kan de indeholde op til 20 mg gluten/kg.

Vi fik i november 2023 lavet tre tests. En test på hhv. ubagt og en bagt pizzabund havde et så lavt indhold af gluten, at det ikke var detekterbart. En test på en bagt pizzadej indeholdt 14 mg gluten/kg.

 

Hos Sundhedsstyrelsens udgivelse om ‘Cøliaki og mad uden gluten’ må glutenfri produkter ikke indeholde mere end 20 mg gluten/kg.  Fødevarestyrelsens retningslinjer for markedsføring af glutenfri produkter følger samme linje, og kravene for at kunne kalde et produkt glutenfrit er, at det ikke indeholder over 20 mg gluten/kg.

Vi er altså meget stolte af med ro i maven at kunne kalde vores glutenfri pizzaer for glutenfri. Det er selvfølgelig stadig altid op til den enkelte at afgøre, om man er tryg ved at spise hos os. Vi gør i hvert fald, hvad vi kan for at leve op til kravene, så vi med glæde kan servere en glutenfri pizza.

Vi har mange glade gæster, som oplever problemer med glutenholdige produkter. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du synes, vores glutenfri pizza er noget for dig. Vi håber dog, at du vil komme forbi og smage vores glutenfri pizza. Hvis du har opfølgende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@picopizza.dk.

Glutenfri pizza i København

Hos Pico Pizza forstår vi, hvor vigtigt det er at kunne nyde en velsmagende pizza uden bekymringer om gluten, og derfor har vi skabt en fantastisk glutenfri pizzaopskrift, der vil glæde din gane. Vores glutenfri pizza er tilgængelig på alle vores restauranter, herunder kan du spise glutenfri pizza på Nørrebro, Vesterbro, Valby og Nordvest. Uanset hvilken Pico Pizza-restaurant du vælger at besøge, kan du være sikker på en uforglemmelig og glutenfri pizzaoplevelse i København.

Glutenfri pizza i København

Hvad er gluten?

Gluten er et protein, som findes i nogle kornsorter, og som gør dej elastisk. Det findes især i hvede, rug og byg. Nogle personer har en sygdom kaldet cøliaki, der betyder, at de ikke kan tåle gluten, mens andre er mere eller mindre intolerante og helst holder sig væk fra glutenholdig mad. 

Hvis du er en af dem, der helst spiser glutenfri mad, så er vores glutenfri pizzadej måske noget for dig. Husk at tilvælge den, når du bestiller pizza hos os. Vi glæder os til at give dig en glutenfri pizza oplevelse. Bestil takeaway eller book bord i en af vores restauranter.

Har du har andre ønsker til din pizza, spiser du eksempelvis vegetarisk eller vegansk pizza, så kan vi sagtens imødekomme dette. Se vores menu for alle muligheder.

Hvis du har et større arrangement, så kan vi også levere catering.

Vi glæder os til at se dig!

Tilmelding til nyhedsbrev

Hent-selv

Vælg restauranten,
hvor du vil hente din mad