Den 22-28. september deltager Pico Pizza i Negroni Week 2025, hvor vi serverer den klassiske italienske cocktail, Negroni, og samtidig samler ind til en god sag.
I hele ugen donerer vi 10 kr. pr. Negroni til Verdens Skove, en NGO der arbejder globalt for at beskytte vild natur, regnskove, biodiversitet og lokale befolkninger. Når du nyder en drink hos os, er du med til at gøre en forskel for både mennesker og natur.
Negroni Week startede i 2013 som et samarbejde mellem Imbibe Magazine og den italienske spiritusproducent Campari. Formålet var at hylde cocktailkulturen og støtte velgørende formål med en del af salget.
Gennem tiden har Negroni Week støttet initiativer inden for alt fra fødevaresikkerhed og miljøbeskyttelse til social retfærdighed og lokale projekter.
Lige siden 2013 har barer, restauranter og caféer over hele verden deltaget i Negroni Week hvert år, for at samle glade besøgende over en cocktail og en fælles sag.
Negroni regnes for at være en af de mest berømte italienske cocktails i verden. Den blev opfundet tilbage i 1919 af den italienske greve Camillo Negroni, som ikke mente at hans Americano-cocktail var stærk nok.
Derfor bad han sin tjener om at udskifte sodavanden i sin drink med et skvæt gin – og ud kom den klassiske negroni, som vi kender den i dag.
Negroni drikkes tit som en aperitif lige inden middagsmåltidet for at sætte gang i sulten og kickstarte hyggen. Mange steder i Italien er negronien et samlingspunkt om eftermiddagen, hvor drinken nydes over en sludder og et par salte snacks.
Opskriften på negroni er simpel. Den klassiske negroni består af:
1 del campari
1 del gin
1 del vermouth
De tre ingredienser hældes i et drinksglas fyldt med isterninger, og en skive appelsin i glasset markerer, at drinken er komplet og klar til at nyde.
Den bittersøde, farverige drink går særligt godt til en luftig surdejsbund toppet med smagfulde kvalitetsingredienser. Så bliver den italienske stemning fulgt helt til dørs.