fbpx

Pizza toppings

Dåse-ananas, dåsemajs og jakabov – toppings på pizza kan være rigtig mange ting, men lad det for Guds skyld ikke være de tre ting.

Som med alt andet, så er input lig med output. Også når det kommer til pizza fyld. Jo bedre råvarer du bruger, desto bedre et resultat vil du få. Pizza består i grove træk af to overordnede ting – en pizzadej og dens toppings. 

Her skal vi snakke lidt om det sidste. For selvfølgelig betyder det alverden for din pizza, hvilket pizza fyld du putter ovenpå din pizzadej.

Råvarer og smag

Når du vælger toppings til pizza, så er det ikke nogen hemmelighed, at der ofte er mere smag i friske råvarer end i produkter fra dåse. Herudover er det også bedst at bruge råvarer, der er i sæson. I dag er det dog næsten altid muligt at få modne råvarer fra rundt om i verden, lige meget hvilken sæson vi er i. Det gør måske lidt ondt på ens klima-samvittighed, men det åbner også nogle døre.

Mht. produkter på dåse, så skal vi dog huske, at det også er en måde at konservere. Og gudskelov for det, ellers ville vi ikke have mange pizzaer med tomatsauce i kolde Danmark. Tomat er netop en af de råvarer, hvor vi hos Pico Pizza også bruger et konserveret produkt. Var det ikke for italienske sommer-tomater, så ville tomatsaucen i januar ikke smage af meget.

Udover at bruge friske råvarer som udgangspunkt, så handler det selvfølgelig om sammensætning af forskellige smage.

Pizzatopping

Toppings hos Pico Pizza

Hos Pico Pizza har vi ét ord, som vi bruger, når vi laver nye pizzaer, og det er balance. Vi arbejder ud fra de fem grundsmage – sødt, salt, surt, bittert og umami. Det er enormt vigtigt, at smagene på en pizza er i balance. Det må hverken være for sødt, for salt eller nogen af de andre grundsmage. De smagsindtryk, vi kommer på pizzaerne, skal komplimentere hinanden, så det hele går op i en højere helhed.

Det er også vigtigt at tænke på forskellige teksturer. Noget skal være blødt, noget skal være sprødt, noget skal være fedt osv. Tænk på det, når du eksperimenterer med, hvilke ingredienser, der skal på pizzaen – både før og efter ovnen.

Man spiser også med øjnene, så det er vigtigt at pizzaen præsenterer sig flot. Tænk i farver og i hvilken rækkefølge dit pizza fyld skal lægges på pizzaen.

Vi bruger klassisk italiensk pizza topping, men vi har også mere moderne ingredienser som friteret kapers, citronpeber og Merguez pølse. Det handler om at være kreativ og have det sjovt – om det er en vegetarisk pizza eller ej.

Vi er altid åbne for at høre om nye og spændende pizza topping idéer. Følg med på Instagram eller Facebook for at se vores nyeste kreationer, og kom med dine input til vores menu.

Toppings når du laver hjemmelavet pizza

Vær kreativ og prøv at udfordre, hvad du normalt ville gøre, eller hvad du har set andre gøre.

Tøm for eksempel køleskabet og lav pizza til en dag, hvor I spiser rester – det er en super god måde at opdage nye smagskombinationer og hvem ved, måske finder du din nye yndlingsopskrift på pizza fyld. Det er også altid en god idé at tage en ret, du kan lide, og prøve at lave det til en pizza. Kun fantasien sætter grænser. Hvad er dine pizza topping ideer?

Hvis du selv skal bruge en pause fra madlavningen, så kan du enten booke bord eller bestille til afhentning. Står du med gæster eller skal holde et større arrangement, så kan du også bestille catering.

Vi glæder os til at se dig!

Tilmelding til nyhedsbrev

Hent-selv

Vælg restauranten,
hvor du vil hente din mad