fbpx

Pizzasauce

Når man snakker toppings til pizza, så er pizzasauce selvskrevet til langt de fleste pizzaer. Pizzasauce dækker over flere ting, men det er især tomatsauce, man ser for sig. Skal du lave en hjemmelavet pizzasauce, så er der en masse måder at gå til det på. Nogle kræver mere arbejde end andre, og det er helt op til dig, hvad du gider. Det er ikke altid, at den mest krævende opskrift også er den, der smager bedst. Den nemmeste opskrift giver nogle gange det bedste resultat.

Når du skal lave din egen pizzasauce opskrift, så er der ikke andet for end at prøve sig frem. 

Lad os dykke lidt ned i, hvordan det kan gøres samt hvilke ting, der har betydning.

En tomat er ikke blot en tomat

Kigger man på tomater med botaniske briller på, så er tomat rent faktisk en frugt. Det er den fordi, at en tomat har kerner. Har det så noget at gøre med pizzasauce? Ikke rigtigt, men det er et lille oplæg til, at en tomat ikke bare er en tomat. Og bestemt heller ikke er det, når det kommer til at lave din egen opskrift.

Som med mange andre madvarer, så findes tomater i alle mulige afskygninger. Der findes mange forskellige sorter, og de sorter fås så i forskellige kvaliteter. 

Når du køber ind til at lave hjemmelavet pizzasauce, så står du med et væld af muligheder i din dagligvarebutik. Mange steder finder du fx passata, hakkede tomater, hakkede tomater med krydderier, cherrytomater og flåede tomater.

Et godt tip at kende til, når du skal vælge, er, at man bruger forskellige kvaliteter til forskellige typer dåsetomat. Til hakkede tomater bruger man eksempelvis. tomater fra 2. sortering, hvor du kan finde hårde stykker af bl.a. grønne tomater. Vælger du derimod flåede tomater, så får du tomater af højeste kvalitet. Vi vil derfor altid anbefale at bruge flåede tomater, når du skal lave både den bedst smagende og nemmeste pizzasauce.

Når vi hos Pico Pizza laver pizzasauce til vores pizzadej, så bruger vi altid flåede tomater. Det kan du læse mere om herunder.

Pizzasauce

Pizzasauce hos Pico Pizza

Vi håndterer vores tomater med så meget respekt for tomaterne som muligt. For os handler det om, at smagen af tomat skal være så ren og tydelig, at pizzasaucen ikke blot bliver en baggrund for de andre ingredienser. Den skal være en ingrediens i sin egen ret.

Der er mange opskrifter på pizzasauce, hvor man tilføjer forskellige smagsgivere. Det kan fx være balsamico eddike eller forskellige krydderier. Vores opskrift er meget enkel. Vi bruger flåede tomater af høj kvalitet, der har en del sødme. Derudover bruger vi havsalt uden tilsætningsstoffer. Flåede tomater og havsalt. Mere skal der ikke til. 

Når der ikke er flere ingredienser, så er det netop meget vigtigt, at tomaterne og salten er af virkelig høj kvalitet.

For at gøre det lidt nørdet, så tilføjer vi lige præcis 2% salt til vores flåede tomater. Efterfølgende blender vi blandingen så nænsomt som muligt for at prøve at undgå for meget iltning af tomaterne.

Vi synes, at dette er den mest velsmagende pizzasauce overhovedet. At det så også er den nemmeste pizzasauce er jo kun en god ting. 

Du kan kigge med på Instagram eller Facebook for at se vores nyeste pizzaer, og vi vil meget gerne høre dine input til vores menu. 

Vores menukort har veganske, vegetar og glutenfrie muligheder. Hvis du har lyst til at prøve vores opskrift på pizzasauce, så kan du fx booke bord eller bestille takeaway i en af vores restauranter i dag.

Vi glæder os til at se dig!

Hent-selv

Vælg restauranten,
hvor du vil hente din mad